studio seven architecten | architectuur op maat

werkwijze


Architectenbureau:
Marc Prins stichtte in de herfst van het jaar 2001 het architectenbureau Studio Seven bij het winnen van de publiekssprijs bij de prijsvraag 'Stads Kantoor Rotterdam', voor de uitbreiding van het stadhuis van Rotterdam. In 2007 nestelde het bureau zich in het centrum van Den Haag op de Lange Beestenmarkt en zette zich voort als Studio Seven Architecten.

Visie:
Onze hedendaagse architectuur laat zich niet sterk kenmerken door een bepaalde stijl of mode. We hebben een liefde voor subtiliteit en integratie. Affiniteit met beeldende kunst en muziek. Oog voor de grote lijn maar ook voor het kleine detail. De context en het landschap zien we als inspiratie, maar we vertrouwen op de autonomie van het object.

Waarom een klein architectenbureau?
Een klein bureau neemt de opdacht als uitdaging aan. Ze zijn flexibeler in vernieuwende ideëen, er is geen specifieke stijl of handtekening. Een opdrachtgever kan veel meer invloed uitoefenen door het directe contact met de architect. Een groot bureau zal dichter bij een stijlvorm of vormentaal blijven, dan komt men vaak uit op een 'compromisstijl'.

Maatwerk:
We zien het architectonisch product als de resultante van het proces; daarom richten we ons sterker op het proces van maatwerk dan puur op de vorm. Opdrachtgevers zijn bij het aanmeten van ‘hun maatpak’ vanaf het begin betrokken bij de ontwerpbeslissingen.

De toegevoegde waarde van een architect:
Door het advies van een architect onstaat een vloeiend ontwerpproces bij het realiseren van het gebouw of product. Zelfs bij een kleine verbouwing als een dakkapel in Ypenburg of het ontwerp van een TBS kliniek zoals de uitbreiding van de Mesdag met 60 plaatsen. Voor opdrachtgevers helpt de architect door het outsourcen frustraties en financiële knelpunten met bijvoorbeeld de aannemer te voorkomen. De architect neemt zorg uit handen. Door in het proces te vormen, te stroomlijnen en gaandeweg te karakteriseren, groeit het architectonische object /ontwerp, door het eigen evolutieproces, tot maatwerk. In dit proces werken we samen in een netwerk van specialisten; constructeurs, adviesburo's, IT-ers en vormgevers.

 

Consumentgericht bouwen:
We hebben ervaring met particulier opdrachtgeversschap wat een vorm is van consumentgericht bouwen. We hebben een parkeergarage en woning in een rij in Nieuw Leyden, en een vrijstaande woning in Yburg gerealiseerd.

Cradle to cradle:
De nieuwste ontwikkelingen op het vakgebied houden we nauwlettend bij. Van de bouwregelgeving tot en met trends als ecologisch bouwen. Ook nieuwe ontwikkelingen in bouwtechniek, klimaattechniek en materiaaltoepassingen volgen we op de voet. We zijn ook cradle to cradle.

Transformatie en renovatie:
Inmiddels heeft ons buro, in opdracht van de Rijksgebouwendienst, een renovatie van het Smedinghuis voor Rijkswaterstaat in Lelystad van 22.000 m2 gerealiseerd. Haalbaarheidsstudies zijn één van onze werkvelden. Gebouwen zoals leegstaande kantoren transformeren tot een functie met de juiste doelgroep behoort tot onze werkzaamheden. Een voorbeeld hiervan is de transformatiestudie van een kantoor van 6500 m2 aan de Loosduinseweg te Den Haag tot zorgwonen. Ook hierbij is de integrale toegankelijkheid volgens geboden toegang vernieuwd.

Stedebouw en optoppen:
De stedelijke ruimte wordt schaars, de hoogte wordt opgezocht. Ontsluitingen aanpassen van de bovenwoningen in winkelgebieden doen wij graag, zodat deze functioneel als woningen kunnen worden gebruikt en niet alleen als opslag ruimtes. Opdrachten als bestaande gebouwen optoppen, renoveren en van functie veranderen hebben wij in onze portefeuille. Daarnaast werken we nauw samen met gemeentes om tot vernieuwing van de wederopbouwwijken te komen